Eli 10.5 paasin sitten vihdoin ja viimein Nepalista liikkeelle ja ainoa vaihtoehto matkustaa Tiibetin lapi oli osallistua ryhma touriin. Joten varasin sellaisen matkatoimiston kautta ja meita oli noin 18 henkea. Kathmandusta bussilla rajalle ja kavellen sitten rajanylitys ja sielta hypattiin jeeppien kyytiin ja pitka ajomatka Lhasaan alkoi. Tour kesti kaikenkaikkiian 7 paivaa ja matka Lhasaan kesti 4 paivaa. Ajettiin lapi kauniiden vuoristomaisemien ja yovytiin eri kaupungeissa seka pysahdyttiin katsomaan luostareita. Ajomatkalla noustiin muutaman otteeseen yli 5 kilometriin joten rankka matka oli. Maisemat oli osaltaan tuttuja koska kolme vuotta sitten tuli edellisen kerran kaytya Tiibetissa. Lhasaan saavuttiin matkan viidentena paivana jossa tour kesti viela parisen paivaa. Tassa muutamia kuvia matkan varrelta.

615664.jpg
615665.jpg
615670.jpg
615667.jpg
615671.jpg

Lhasaan siis saavuttiin tourin viidentena paivana ja ryhman mukana oli oltava viela kaksi paivaa.
Kaytiin katsomassa kaikki mahdolliset nahtavyydet eli luostarit yms.

Kuva on Jokhang temppelin edustalta joka on Tiibetin pyhin luostari ja kaikki Tiibetilaiset tekevat sinne pyhiinvaellusmatkan.
615673.jpg

Nama kuvat ovat Sera-monasteryn pihalta jonne kaikki munkit kokoontuivat iltapaivasta:
615674.jpg
615675.jpg

Tourin kahdeksantena aamuna olin sitten ryhma matkustamisesta vapaa :)
Lepailin Lhasassa muutamia paivia ja kaupunki on kolmessa vuodessa muuttunut kovasti, harmi..kiinalaistunut. Sitten paatin paeta kaupungin metelia ja lahdin pyhiinvaeltajien matkassa bussilla pohjoiseen Ganden-monasteryyn jonne jain yoksi. Guest House luostarin omistuksessa ja hyvin askeettinen. Luostari itsessaan aivan mahtavalla paikalla (kuten kuvasta voitte nahda). Luostari on noin 4.5km korkeudessa. Vaeltelin lahimaastossa ja nousin lahella olevan vuoren huipulle joka on buddhalaisille pyha paikka.  Illan pimetessa miljoonat tahdet syttyivat taivaalle, kynttila loi tunnelmaa sisatiloihin ja luostarista kantautui munkkien meditoinnin aani. Paikassa oli hyvat energiat.

Ganden-monastery
615676.jpg

Huippu jonne kapusin, taynna rukousnauhoja ja lippuja
615678.jpg

Luostari ylempaa katsottuna, katsokaa mita maisemaa ymparilla..himalaja on vienyt sydammeni :)
615677.jpg

Itselaukaisijalla otettu :) ..Tiibet on kaunis maa!!!!!!!
615657.jpg

Lhasasta sitten lahdin junalla kohti Bekingia 22.5. ja rankka junamatka joka kesti 2 paivaa ja 2 yota. Ja koko matka istuen, joten siina oli pakaralihakset koetuksella. Tama on juna reitti joka kay korkeimmalla kuin mikaan muu rautatie (5050km).
Olin ainoa lansimaalainen junassa ja ymparilla satoja kiinalaisia jotka eivat puhu sanaakaan englantia joten ei tullut paljon juteltua matkan aikana :) Kauniit himalajan maisemat ymparilla joten eipa siina juttuseuraa edes kaivannut. Tiibet seka himalaja alkoi jaada taakse ja kumpaakin tulen kovasti kaipaamaan. Tulen palamaan takaisin viela!