Pekingiin saavuin sitten 24.5 ja halusin mahdollisimman nopeasti paasta jatkamaan matkaa kohti Mongoliaa.
Mongolian viisumin sain hoidettua yhdessa paivassa ja hostellissa jossa majailin, heilla oli tarjota bussi-juna kuljetus Mongoliaan ja edullisesti. Joten Pekingissa ei tarvinnut olla kuin yksi yo ja matka jatkui 25.5.
Yobussilla pohjoiskiinan rajalle ja olin taas yllatys yllatys ainoa lansimaalainen bussissa ja kukaan ei puhunut sanaakaan englantia :) Alkaa jo olla tuttua...
No joka tapauksessa rajalle tultiin viidelta aamuyosta ja bussi-asemalla odotti henkilo jolla oli lapussa nimeni ja eika puhunut englantia. Han heitti sitten minut johonkin paikalliseen majataloon muutamaksi tunniksi lepamaan ja aamulla yhdeksan maissa joku toinen henkilo tuli hakemaan minut (ei englantia tietenkaan) ja pakettiautolla ylitettiin raja kiinasta mongoliaan. Mongolian pikku kaupungissa joka on keskella Kobin autiomaata minut sitten vietiin rautatie asemalle odottamaan yojunan lahtoa Ulan Bhatoriin. Kunnon lannenkyla jossa oli kuuma ja hiekkamyrskyt lennatti hiekkaa joka paikkaan. Iltasella sitten juna lahti (vanha venalainen juna) kohti Mongolian paakaupunkia.
Eli tana aamuna (27.5) sitten saavuin Ulan Bhatoriin ja taas uusi maa ja uudet maisemat ja uusi kulttuuri edessa.

Taalla siis kaikki hyvin. Terkkuja kaikille sinne.