Ensimmainen viikko Kathmandussa meni sitten sairastellessa: korkea kuume, flunssa, ripuli¡­se oli hetki jolloin koti-ikava iski J

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kathmandussa oleskeltiin aika pitkaan, mika on yllatavaa minulle joka ei viihdy kaupungeissa kauhean kauan. Kaupunki itsessaan taynna nahtavyyksia.

 

Kaytiin myos Kathmandun ulkopuolella yhtena viikonloppuna juhlimassa Nepalin ensimmaiset jarjestetyt Open air Trance festivaalit: Maha Shiva Ratri festivaalit, jotka oli samaan aikaan kun koko Nepalin hindu vaesto juhli Shivaratri juhlaa joka on Shiva-jumalan syntymapaiva. Paikka oli hieno: resort, vuoristossa.

Jos kiinnostaa kayda katsomassa infoa festareista, osoite tassa: www.shivaratri.partynepal.com ja jarjestajien ottamia kuvia loytyy osoitteesta: http://www.partynepal.com/mahashivaratri_main.html

 

Trance-festivaaleilta:493670.jpg

 

Festareiden jalkeen majoituttiin Boudhnaan (Kathmandusta 6km) joka on Tiibetin pakolaisten asumalue. Alueen keskustana on Stuba  joka on Budhhalaisille pyhin vaelluspaikka Tiibetin ulkopuolella. Siella juhlittiin Losar-tiibetilaisten uusivuosi.

Tana vuonna vaan ei ikava kylla ollut perinteisia naamio tansseja koska korkea arvoinen Lama oli hiljattain poistunut maallisesta maailmasta. Mutta luostareissa ja stuban ymparilla oli tapahtumia. Ja Stuba alueena on kiehtova katsella; pyhiinvaeltajia, tiibetilaisia alkuperaisissa vaatteissaan. Stuballa tutustuttiin myos Bhutanilaiseen Lamaan joka on asunut Nepalissa kolmisen vuotta. Mielenkiintoinen ihminen: mennyt luostariin Bhutanissa 20-vuotiaana ja kolmikymppisena vetaytyi Bhutanin vuoristoon luolaan meditoimaan 4 vuodeksi. Ei younta, istunut koko ajan puulaatikossa jossa ei voi maata selallaan, ei kontaktia ihmisiin: ainoastaan guruunsa kerran kuussa ja henkiloon joka tuo silloin talloin ruokaa. Uskomattomiin suorituksiin ihminen kykenee.

 

Lama Karma Bhutanista ja Kati

493680.jpg

 

Sitten maaliskuun alussa lahdettiin bussilla Pokahraan joka on Annapurnan alueella ja siella hengailtiin viikon verran ennen <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Annapurna circuit trekkingia.